gallery/logo en naam goud 300hr. 22-5-2018

Over mij:

 

Mijn naam is Hanneke Jansen. Mijn liefde voor mode en textiel begon al op jonge leeftijd.

Ik herinner me mijn eerste “fashion-moment” nog heel goed: ik was 7 jaar oud en moest in de winter een door mijn moeder zelfgemaakte jas aan die ik zo lelijk vond dat ik een uur voor de dichte deur heb staan huilen, toen ik erin naar school moest, omdat ik hem echt niet aan wilde. Deze jas vond ik verschrikkelijk en paste niet bij mij. Misschien is het daar wel begonnen? Dat ik iedereen toewens dat ze iets dragen wat écht bij ze past.

 

Ik was 13 toen ik van mijn moeder patronen leerde maken en met stoffen van de lapjesmarkt mijn eerste kleding zelf maakte op de naaimachine van mijn moeder. Tegen de tijd dat ik 15 was bestond het grootste deel van mijn garderobe uit zelfgemaakte kleding en zat ik vaak op vrijdagmiddag nog snel wat leuks te maken voor het schoolfeest die avond. Hoe kan het ook anders met een creatieve moeder die zelf docent textiele werkvormen was en schildert op zijde en een opa die een textiel winkel had, de textiel zit in de genen en de creativiteit stroomt door de aderen. Het verbaasde dan ook niemand dat ik naar de MDGO mode en kleding ging en daarna een modestyling opleiding ging doen. Ik heb daarna lange tijd in de mode gewerkt, o.a. als styliste en inkoopster bij verschillende merken en groothandels in private label.

 

Ook tijdens mijn “omzwervingen” in andere branches bleef mijn passie voor mode en textiel. Tijdens mijn ontdekkingsreis naar wat ik nu het liefste doe en waar ik blij van word besefte ik dat ik in mijn omgeving eigenlijk best vaak om advies werd gevraagd m.b.t. kleding en combinaties. De kast opruimen bij vriendinnen, combinaties maken voor mijn zwager met zijn pakken, overhemden, stropdassen, schoenen en sokken, shoppen met vrienden/vriendinnen en familie en daarbij precies de juiste dingen uitkiezen die qua kleur, stijl en pasvorm helemaal passen bij die persoon. Kortom een hoop blije stralende mensen waar ik vaak van terug hoorde dat ik er echt gevoel voor heb. En niet te vergeten de complimenten voor mijn eigen outfits. Nadat ik ook via via werd benaderd om advies omdat mensen complimenten over hun outfit kregen, wist ik: “hier wil ik verder mee”!

 

Om me nog verder te ontwikkelen en te specialiseren ben ik de imago coach opleiding bij Stylingguide Academy gaan volgen. En in 2017 ben ik mijn bedrijf Style & Identity begonnen. Graag help ik jou als personal stylist en personal shopper met mijn creativiteit bij jouw outfit waarbij jij er op je mooist uitziet!

 

Opleidingen:

2019    Kleuranalyse donkere huid masterclass bij E.P. Professional Presentation te Den Haag.

2017    Kleuranalyse 10 seizoenen workshop bij E.P. Professional Presentation te Den Haag.

2017    Imagocoach certificaat behaald bij Stylingguide Academy te Arnhem.

2017    NLP Master Practitioner, certificaat behaald bij NLP Meesterschap te Amsterdam.

2016    NLP Practitioner, certificaat behaald bij NLP Meesterschap, Amsterdam.

1994    Modestyling diploma behaald bij Academie Artemis te Amsterdam.

1992    Textiel brevet behaald bij Detex te Doorn.

1992    MDGO Mode en Kleding diploma behaald bij het Stichts College voor MBO te Utrecht.

 

Werkervaring:

vanaf 2017 Personal stylist en personal shopper ZZP

vanaf 2019 Freelance stylist voor Zalon by Zalando

12 jaar Mode groothandel, als styliste, inkoopster en productmanager bij privat label en merken.

3 jaar Mode detailhandel, als verkoopster en etaleuse in een schoenen-, heren- en dameskleding winkel. 

gallery/sanne bas - style&identity-21